3

Alkohol: 6,4%  
Ekstrakt: 15,1%

Styl: Abbey Dubbel

ocena: 9/10

Oby jak najwięcej tych numerków powstało. Współpraca, patrząc na wypuszczone piwa, pomiędzy SzałemPiw a Pracownią, układa się znakomicie. Jak piszą autorzy, ten projekt był dużym wyzwaniem, by zachować balans między smakową pełnią i owocowym aromatem belgijskiego Dubbla a intensywną cytrusową goryczką. Projekt, moim skromnym zdaniem, zakończył się pełnym sukcesem i powstał dubbel IPA. Ciemnobrunatne, z beżową, drobnopęcherzykową pianą. W aromacie wiele się dzieje. Jest świeżo, chmielowo i żywicznie. Trochę karmelu też się pojawiło. W smaku podobnie. Mocno uwydatniają się cytrusy. Goryczka solidna, przyjemna, niezalegająca. Piwo bardzo zyskuje w miarę ogrzewania. Świetny wyrób!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz