Bamber

Alkohol: 4,7%  
Ekstrakt: 12%

Styl: German Hefeweizen

ocena: 7/10

Długo zwlekałem z wpisem na temat Bambra. Byłem na poznańskiej premierze, w Piwnej Stopie (prawie miesiąc temu), piłem z kija, ale postanowiłem jeszcze spróbować z butelki. Bambra z beczki nalewał mi sam autor piwa. Pianę postawił idealną. Długo się utrzymywała i pozostawiała na szkle ładne ślady... Bardzo fajne zmętnienie! Zapach za to, jest chyba najsłabszą stroną tego, w sumie, bardzo smacznego piwa. Lekkie nuty goździkowe i bananowe to większość tego, co wyczułem... Do smaku natomiast nie będę się czepiał. Choć wolę intensywniejsze weizeny, lekkość Bambra bardzo mi podeszła. Niezbyt wysokie wysycenie to kolejny atut sprawiający, że najnowsze piwo z Szału Piw jest bardzo pijalne! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz